Lightrail in Brainport, een mooie droom? (Of een luchtkasteel?)

Vorige week schreef ik er al over, over het voorstel van GroenLinks in Helmond en Eindhoven om een onderzoek te laten verrichten naar de haalbaarheid van het aanleggen van een lightrail-netwerk in de regio Brainport. In de krant van vandaag kom ik er nog even op terug.

Zelf vind ik het plan getuigen van lef, visie en durf. Natuurlijk kan straks blijken dat het het hele idee onhaalbaar is. Simpelweg omdat het te duur is of omdat er straks (relatief) te weinig reizigers zijn om het draaiende houden van zo’n sneltramnetwerk enigszins rendabel te maken.

Maar als dat zo is – en dat is voordat het onderzocht is natuurlijk niet bekend – dan weten we dat in ieder geval. En dan weten we ook dat het noodzakelijk te investeren in andere manieren om Eindhoven en Helmond bereikbaar te houden.

(Hoor ik daar iemand ‘nieuwe wegen’ zeggen?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s