De aanstekelijke Kijk van Martin

Lang geleden dat ik uitkeek naar een tv-programma. Lang geleden ook dat ik iemand met zoveel passie en aanstekelijk enthousiasme zag en hoorde vertellen over zijn liefhebberij die tegelijkertijd zijn vak is.

Voor de tweede keer geeft de VPRO regisseur Martin Koolhoven de ruimte om honderduit te vertellen over zijn favoriete films en filmgenres. En met hem en door zijn ogen meekijkend beleef ik een film toch weer wat anders.

De sinaasappels in The Godfather bijvoorbeeld, als voorbode van (weer) een moordpartij, dat zijn toch hele fraaie details die mij als argeloze kijker vaak niet zijn opvallen, maar wel extra kleur en smaak aan een film geven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s