Een enorme suikertaart in Rome

We waren er voor de eerste keer in 1984, in Rome. En de eerste indruk die dit plein op me heeft achtergelaten, ben ik nooit meer kwijtgeraakt. ‘Wat een enorme suikertaart’ dacht ik toen het grafmonument voor koning Victor Emanuel II aan de Piazza Venezia zag.

Dus toen ik vanochtend in de Volkskrant een twee pagina’s grote foto van dit plein zag staan – vanwege de eerste vrouwelijke verkeersagente die hier aan de slag gaat – was dat dan ook mijn eerste gedachte: het is en het blijft een enorme suikertaart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s