Reggae got soul (drie keer)

Onlangs stuitte ik op YouTube op een mooie clip van zanger Toots Hibbert van de Maytals, een clip van een paar jaar geleden van een fraai nummer uit de hoogtijdgen van de roots-reggae: Reggae Got Soul.

Hoewel het een erg aardige versie is van dit nummer, mis ik er iets in wat mij in de oorspronkelijke uitvoering enorm aansprak: hetzo typische en dominante drumritme. Dat vond ik wel terug in een iets oudere live-uitvoering.

Maar mijn favoriete versie blijft toch de allereerste, uit 1976. Hieronder staan ze alle drie op een rijtje. Oordeel zelf.

Toots & Maytals – Reggae Got Soul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s