Image

Groots en meeslepend, klein en vindingrijk

Ze zitten momenteel zwaar in de verdomhoek, auto’s en de auto-industrie. Maar tot diep in de jaren zeventig was er geen vuiltje aan de lucht voor auto-ontwerpers. Niet alleen techneuten maar ook designers konden zich volop uitleven, nauwelijks gehinderd door veiligheidsvoorschriften en/of milieuregels en klimaatschade.

Gelukkig ligt dat nu helemaal anders. Maar dat de ontwikkelingen in de vorige eeuw op autogebied veel moois hebben voorgebracht, zagen we onlangs in Brussel. Daar waren we (onder meer) in Autoworld, een museum in het Jubelpark waar die geschiedenis met veel gevoel voor vorm en stijl in beeld wordt gebracht.

Van groots en meeslepend (boven) tot klein en vindingrijk (beneden).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s