Image

Uit de ouwe doos: De La Soul in de Effenaar

De Wall of Fame op de website van de Effenaar is verdwenen, helaas. Daarom was het even zoeken in mijn eigen archief voordat ik terugvond wanneer precies de Amerikaanse hiphop-band De La Soul optrad in Eindhoven.

Dat was dus op 1 april 1989, zag ik op het knipsel van de recensie die ik destijds schreef voor het ED. Een onverteerbaar kort programma, las ik terug.

Gisteren zag ik dat een van de drie leden, Plug Two, is overleden. Hun debuutelpee Three Feet High & Rising wordt in zijn necrologie overal de hemel in geprezen. Zelf vind ik van die elpee ‘Say No Go’ – met onder andere een heerlijke Hall & Oates-sample – nog steeds zeer de moeite waard.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s