Engelachtig

Engeltjes in het Begijnenhof in Leuven.

Leuke klus, zo aan het begin van een nieuw jaar: een foto-album maken van de foto’s die ik tijdens het afgelopen jaar gemaakt heb. Tijdens het selecteren passeert veel van wat je in een jaar meegemaakt hebt weer de revue.

Deze foto maakte ik toen we een weekendje in Leuven waren, de Belgische stad die zo beroemd is om de barstens vol met horeca en terrasjes gestouwde Grote Markt.

Behalve dat heeft de stad meer te bieden: een interessant museum met een stel fraaie Vlaamse meesters, een mooie kerk met een altaarstuk van Dirk Bouts en een sfeervol en rustiek Begijnenhof, waar ik op deze engeltjes stuitte.

Ik vraag me alleen nog steeds af waar die twee engeltjes naar zitten te kijken. Want dat ben ik destijds vergeten uit te zoeken.

6 thoughts on “Engelachtig

  1. Ha Karin,

   Toeval bestaat niet. Toevallig dacht ik gisteren dat ik al lang niets meer van je had gehoord en vroeg ik me af hoe het met je gaat.

   De kerk in het centrum van Leuven is erg interessant, vooral vanwege dat altaarstuk van Bouts. Je kunt een combinatiekaartje kopen, de kerk met de het museum in Leuven: M Museum Leuven. Mooi modern gebouw met een mooie collectie Vlaamse primitieven (15e/16e eeuw)

   Interessant is het Begijnenhof, leuk om door te wandelen, en nog leuker is de Grote Markt: allemaal horeca. Een paradijs voor liefhebbers van Belgisch bier – zoals ik, Maar jullie niet, toch?

   Waar heb je ergens een hotel geboekt?

   Grtz Hans

   Op 01-02-12 heeft

   Like

   1. Nou, in het centrum is alles op loopafstand dus dat komt wel goed. En ook al hou je niet van bier: je moet die terrasjes op de Markt echt wel even proberen hoor. Al was het maar voor een tomatensoep en een tosti…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: