Rock ‘n’ Roll Or Run

Vanochtend kwam in de auto op de stereo een liedje voorbij van de onvolprezen nederpopgroep The Rousers, Rock ‘n’ Roll Or Run. Gisterochtend stond er in de krant een stukje over jongerencentrum De Boerderij in Deurne, dat in 1983 de deuren sloot.

De Rousers zag ik in 1979 optreden in het POC in Eindhoven, in het voorprogramma van Herman Brood. Het was een verbluffend optreden van de Rousers, een uitbarsting van melodieuze energie en dynamiek.

De eerste keer dat ik Herman Brood met zijn Wild Romance zag optreden was in 1977 ; ergens tussen het  verschijnen in van de lp’s Street en Shpritsz. Dat was in De Boerderij in Deurne. Ook dat optreden maakte veel indruk op me.

De Rousers gingen kort daarna uit elkaar, de verschillende reincarnaties heb ik nooit zien optreden.

Herman Brood daarentegen kwam ik jarenlang overal – veelal bij toeval – tegen: in Helmond, in Eindhoven, ergens op de Veluwe samen met de Nits,  in Weert tijdens Bospop, op de Markt in Eindhoven samen met Jaap van Zweden en HBO en – zeer memorabel – in de BBC Studio in London. En dat is alleen wat ik me nog goed herinner.

 

Dat ik me ook nog goed kan herinneren waar ik was toen ik op de voorpagina van de Volkskrant las dat Herman van het dak was gesprongen, da’s weer een heel ander verhaal.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s