Werkwinkel

Werkwinkel 1980-1989

Op de Facebook-pagina van Frans van der Zanden las ik dat er plannen zijn voor een expositie rondom de Werkwinkel in Helmond. Of beter gezegd: een expositie van posters die gemaakt zijn in de zeefdrukstudio die verbonden was aan de Werkwinkel.

Voor de jongeren onder ons, en voor de lezers van buiten Helmond: de Werkwinkel was een jongerencentrum in de Heistraat dat in de eerste helft van de jaren tachtig behoorlijk floreerde. Later ging de Werkwinkel samen met de Sentersoos – gevestigd in hetzelfde voormalige schoolgebouw – op in Roadhouse, dat vervolgens Plato en weer later Lakei werd. (En uiteindelijk in de Cacaofabriek terecht kwam).

Leuk, zo’n expositie over de Werkwinkel: want ik heb goede herinneringen aan die periode: we brachten er met een groep vrienden en vriendinnen gemiddeld twee avonden per week door aan de tap. We hoorden er elke week wel een band, waarvan de meeste namen in de vergetelheid zijn geraakt – enkele uitzonderingen daargelaten (Tröckener Kecks, The Scene).

En als om tien minuten voor drie de eerste noten klonken van het onvermijdelijke The End van The Doors, was dat het sein om aan de bar nog snel even twee Duveltjes te bestellen, die we op moesten hebben als de vrijwilligers achter de tap klaar waren met vegen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s