About The Young Idea

2015-09-03 15.04.26-1

In het Somerset House in London is tot eind september een tentoonstelling te zien over The Jam, de Engelse punkgroep waar ik eind jaren zeventig, begin jaren tachtig veel naar luisterde en die ik in 1980 een keer heb zien optreden in ‘t Karregat in Eindhoven.

Leuk idee, zo’n tentoonstelling – getiteld About The Young Idea – met foto’s, posters, onbekend beeld- en geluidsmateriaal en tal van andere parafarnalia. Niet helemaal nieuw, want in het Victoria & Albert – eveneens in London – was al eens een expositie over David Bowie ingericht. En in het Groninger Museum was het atelier van Herman Brood al eens te zien.

De berichten en verhalen over de tentoonstelling in de kranten en op social media zijn dermate enthousiast dat ik er erg nieuwsgierig naar geworden ben. En dus gaan we dit weekend kijken naar The Jam. En luisteren.

Als voorbereiding maar even de zolder beklommen, en de elpee’s tevoorschijn gehaald. Ze stonden er nog, alle zes. Grijsgedraaid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s