In the City

De vorige keer dat ik Paul Weller zag optreden, was in november 1980 in het Karregat in Eindhoven, toen nog met The Jam. De poster van dat concert kwam ik ruim anderhalf jaar geleden tegen tijdens een alleraardigste expositie over die band in het Somerset House in London, samengesteld door Nicky Weller – de zus van, inderdaad.

Vanavond treedt Paul Weller op in Doornroosje in Nijmegen, en ga ik met mijn dochter naar dat concert. Ben benieuwd wat ze er van vindt – en wat ik zelf vind van zijn muziek, bijna 37 later. De eerste recensies van zijn huidige tournee – van een concert maandag in Brussel, bijvoorbeeld – zijn in ieder geval veelbelovend.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s