Uit de oude doos

Prachtig land, Portugal. Mooie en ruige natuur, vriendelijke mensen, lekker eten en drinken; een ideaal vakantieland, kortom. Alleen die jaarlijkse bosbranden in de droge zomer daar, die zijn iets minder – veel minder. Dit jaar hebben ze zelfs dramatische gevolgen. Triest, diep triest.

Deze foto maakte ik aan de kust van midden-Portugal, een jaar of 15 geleden, vlakbij Lourical en camping O Tamanco van de Nederlanders Hans en Irene en een kilometer of zestig ten westen van het gebied waar nu de bosbranden woeden. Een typerend beeld van een land dat eigenlijk gewoon een dorp is gebleven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s