Ensemble

Mooi woord, ensemble. Ik associeer deze term met klassieke muziek. Het Huppeldepup Ennogwat Ensemble. Maar het woord wordt ook in een andere betekenis gebruikt: om een groep gebouwen en landschapselementen mee aan te duiden, bijvoorbeeld.

Dat hoorde ik tijdens een vergadering op het Eindhovense stadhuis, over de toekomst van het Eindhovense icoon bij uitstek: het Evoluon. Dat vormt samen met de vijver, de toren, het entreegebouw en de tuin er om heen – inderdaad – een heel erg mooi ensemble.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: