Twee kanten van Seoul

C360_2017-04-25-13-54-52-136De afgelopen weken heb ik met veel plezier zitten kijken naar beelden van de Winterspelen in Zuid-Korea. Het beeld dat het land via de Spelen heeft weten over te brengen is erg positief.

Het beeld dat ik zelf overgehouden heb aan de hoofdstad Seoul na een bezoek vorig jaar is ook overwegend positief. Een moderne stad, veilig, goed georganiseerd – ondanks de drukte. Maar ik vond wel dat de stad twee gezichten had: dat van de hoofdwegen – modern en welvarend – en dat van de zijstraten – armoede en chaos.

Die tweedeling is goed te zien vanaf de berg waar Seoul tegenaan is gebouwd, de plek waar ik deze foto maakte.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: