Pak de fiets maar…

Dus daar kan ik het mee doen, met de boodschap dat ik beter de fiets kan pakken. En niet alleen ik, maar ook die duizenden andere mensen die dagelijks in de ochtendspits in de file staan op weg van Helmond naar Eindhoven. Op weg naar hun werk om de motor van de Nederlandse economie, Brainport geheten, draaiende te houden. En die omgekeerd ‘s avonds onderweg van Eindhoven naar Helmond ook weer in de file staan.

Pak de fiets maar. Alsof dat zo makkelijk is. Ja gezegd wel, maar gedaan niet. Voor mij is dat twintig kilometer heen, twintig terug. Elke dag. Dat is op een gewone fiets een uur en een kwartier fietsen. Tweeënhalf uur per dag. Die tijd heb ik niet. Bovendien moet ik voor mijn werk vrijwel dagelijks op pad, met de auto, omdat ik ook plekken kom waar het openbaar vervoer niet komt. Dat maakt het nog lastiger.

Over openbaar vervoer gesproken: als er nu in Eindhoven en Helmond sprake was van een betaalbaar, fijnmazig en goed op elkaar aansluitend openbaar-vervoersnetwerk dan zou dat nog een te overwegen alternatief zijn. Maar dat is er niet.

Geen Ruit, okay – dat is een politieke keuze geweest. Maar daar geen alternatief voor bieden behalve een halfbakken, papieren Bereikbaarheidsakoord, waarvan de uitvoering nog niet eens ter hand is genomen?

Pak de fiets maar, ja zeker. Volgende week woensdag, naar het stemhokje.

One thought on “Pak de fiets maar…

  1. Hans Echte smart mobility is toch echt de fiets. Voor mijn part de e-bike, en dan is 20 km goed te doen (graag wel opgeladen met groene stroom). Ik zelf fiets al bijna 40 jaar op groene (ik ben vegetarier) energie op n gewoon fietske van & naar de lichtstad en dan kom ik toch nog hendig (ja, soms wat minder hendig) op buitenposten. Vanuit Helmond-West via Liverdonk, langs de golf: mooie, rustige route

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s