Punk in het museum

Het blijft een beetje raar: punk in het museum. In het Museum Of London is de komende tijd een tentoonstelling te zien rond de derde elpee/cd van The Clash, London Calling uit 1979 – precies veertig jaar geleden. Een plaat die in de loop der jaren alleen maar beter is gaan klinken. En het titelnummer, nou ja: dat is uiteraard een klassieker.

Maar hoe raar ook: het kan werken. Een paar jaren geleden waren we in het Somerset House in London bij een tentoonstelling over The Jam, een andere Engelse punkband. En dat was reuzeleuk en hoogst interessant.

Hier staan alle bijzonderheden over de London Calling-exhibition, pardon tentoonstelling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: