Factcheckers

Foto door Anna Shvets op Pexels.com

Natuurlijk is het altijd al nodig. Maar juist in tijden als deze is het nog meer dan noodzakelijk dat media aan fact-checking doen, en dat mensen die wat minder verstand hebben en hebben even hun mond houden. Lees daarover dit boeiende betoog bijvoorbeeld, van epidemioloog Cecile Janssens in NRC.

De Washington Post legt al meer dan drie jaar genadeloos bloot wat een onzin de president van hun regering dagelijks uitkraamt. Heel simpel door zijn uitspraken, speeches en tweets te toetsen aan de feiten. Niet aan meningen, maar aan feiten.

Dat heeft deze krant nu ook gedaan met alle uitspraken van de Amerikaans president in de Corona-crisis tot nu toe. Het resultaat is werkelijk onthutsend. Elk keer weer denk ik: het kan niet erger. En elke keer weer blijkt dat het wel erger kan. Veel erger zelfs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s