Alarmerende dagen

Ik geloof niet dat ik de enige ben in de journalistiek die dezer dagen, tijdens alle Corona-hectiek, af en toe terugdenkt aan andere historische gebeurtenissen de afgelopen decennia. Het begin van de kredietcrisis in 2008, de aanslag op de Twin Towers in 2001, de Val van de Muur in 1989.

Natuurlijk vroeg ik me daarbij af hoe het kwam dat ik daar nu zo vaak aan moet terugdenken. Het antwoord dat ik daar voor mezelf op gevonden heb, is dat de huidige gebeurtenissen net zo onvoorspelbaar, chaotisch en onverwacht zijn als tijdens die drie sleutelmomenten in de huidige maatschappij. En dat de gevolgen van die gebeurtenissen nog lang merkbaar waren en dat soms zelfs nog steeds zijn.

Daar komt nog bij dat dankzij internet en sociale media we nu nog veel meer bovenop het nieuws zitten dan toen het geval was. En dat maakt het er allemaal ook niet minder alarmerend op.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s