Thuiswerkers

Het gaat dezer dagen in de kranten en op sociale media veelvuldig over thuiswerken. Over de voor- en nadelen, de risico’s en vooral ook over de daarvoor noodzakelijke benodigdheden. Met name op het gebied van apparatuur en software.

Op de krant werken wij we sinds begin vorige week ook thuis. Dat kan goed: mensen bellen, vragen stellen, stukken lezen en artikelen kan allemaal erg goed vanuit huis.

Overleggen is wat lastiger, maar kan wel. Via mail, What’sApp en Slack. En sinds deze week ook via Google Hangouts, om te vergaderen. Met wat zelfdiscipline gaat dat vrij effectief.

Blij ben ik verder ook dat ik zelf digitaal vrij goed georganiseerd ben, en daar nu de vruchten van kan plukken. Met een goedwerkende en snelle internetverbinding, overal in huis (en de tuin). Met handzame apps, zoals Evernote (archief), Trello (werklijstjes), een overzichtelijke cloudopslag (OneDrive, Google Foto’s) en een backup op een NAS hier in de meterkast.

Toch mis ik een ding wel, heel erg zelfs: de koffieautomaat op de redactie, en de praatjes met de collega’s bij een bakkie leut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s