Peter en de Wolf

De opera Peter en de Wolf doet mij terugdenken aan mijn muziekleraar op de middelbare school, Cor Swinkels, op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Veel kan ik me niet meer herinneren van zijn lessen, behalve dan dat hij vrijwel altijd goedgeluimd was. En dat hij volop zijn best deed ons liefde voor klassieke muziek bij te brengen.

Dat deed hij met laagdrempelige muziekstukken, zoals de Nacht op de Kale Berg van Moessorgsky, met Die Moldau van Smetana en met Peter en de Wolf van Prokofjev.

Dat laatste muziekstuk wordt vanavond (vrijdag) vanuit het Royal Opera House in Londen opgevoerd en live gestreamd via Facebook en YouTube. Gratis en voor niks, vanwege de coronacrisis. Het is een aanrader, hoor!

(En met die liefde voor muziek is het wel goed gekomen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s