Jungle Love

Er zijn van die nummers waarvan je nog precies weet waar je ze voor het eerst hoorde.

Dit nummer, Jungle Love van de Amerikaanse zangeres Cristina, hoorde ik rond 1980 voor het eerst in de Effenaar, voorafgaand aan een van de (vele) concerten die ik daar destijds op de vrijdagavond zag. Het is me vooral bijgebleven door het onweerstaanbare intro. Vandaag werd bekend dat Cristina Monet op 61-jarige leeftijd is overleden als gevolg van het coronavirus.

Net als bassist en songschrijver Adam Schlesinger van de eveneens Amerikaanse van Fountains Of Wayne, waarvan ik de eerste elpee’s halverwege de jaren negentig grijs gedraaid heb. Schlesinger was pas 52 jaar oud. Hij heeft een hele stapel prachtige liedjes nagelaten, waaronder dit schitterende Sink To The Bottom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s