Digitaal of toch analoog?

Interessant discussie: moet een gemeentelijke stadspas analoog blijven of worden vervangen door een digitale variant, een app op je telefoon.

Het Eindhovense stadsbestuur wil af van die kaart die de stadspas nu is, en die vervangen door een paar verschillende pasjes. Maar een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat daarmee een flinke stap terug in de tijd wordt gezet, in de richting van het Stenen Tijdperk.

Wat het gaat worden? Dat is nog onduidelijk. Saillant is wel dat een deel van de jongere garde in de Eindhovense politiek zich grote zorgen over de veiligheids- en privacy-risico’s die een app met zich meebrengt, terwijl de ouderen zich daar nauwelijks zorgen om lijken te maken.

Saillant is ook de reacties in de stad op een digitale pas overwegend negatief lijken te zijn. Of de gemeenteraad de Eindhovenaren daar meteen ook GSM bij cadeau doet, bij die app, is de meest gehoorde kritiek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s