Op de top van de berg

Uren hebben we er over gedaan om boven te komen. 1250 meter hoog is de top van de Ballon d’Alsace in de Franse Vogezen. En het kostte ons een hele dag klimmen en klauteren, vele liters zweet en af en toe ook een al dan niet onderdrukte vloek.

Maar boven gekomen was daar onmiddellijk de beloning: een weids uitzicht, tot aan de Alpen toe, als we onze wandelgids moeten geloven. Bovendien werden we onthaald door een negentiende eeuws beeld van Maria.

Jammer dat we daar na al onze inspanningen weinig oog voor hadden. Daarom zijn we een paar dagen later, nadat we vier dagen van overnachtingsplek naar overnachtingsplek door de Vogezen hadden gelopen en we onze auto hadden opgepikt, nog maar even terug gegaan.

Alleen was natuurlijk uitgerekend die ochtend de Ballon d’Alsace gehuld in mist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s