I like to be in America?

Iedereen steekt vandaag op sociale media de loftrompet over de recent overleden zanger/gitarist Trini Lopez. Terecht, ik sluit me daar graag bij aan. Zijn single ‘If I Had A Hammer’ is een van mijn eerste muzikale herinneringen. Ik kreeg de single eind jaren zestig – een paar jaar na verschijning – een keer van een oud-tante.

Wat me vooral is bijgebleven van die single (die hier nog steeds in de kast staat) is de achterkant: ‘America’, Lopez’ versie van de klassieker uit West Side Story.

Dat nummer heeft een intrigerende tekst, die in de loop der jaren ook wel wat is aangepast, lees ik hier. Maar voor mij blijft het een ode aan wat voor velen het Beloofde Land was en nog steeds is. Muur of geen Muur met Mexico.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s