Notre-Dame-Du-Haut

Het is dat ik in een van de hotels waar we in de Vogezen onlangs logeerden een foldertje zag liggen dat me attendeerde op de aanwezigheid vlakbij. Want anders hadden we deze kapel op het Franse platteland helemaal gemist.

Nu staan er natuurlijk heel veel kapelletjes op het Franse platteland, maar dit is een heel bijzonder geval: Notre-Dame-Du-Haut werd ontworpen door de gerenommeerde architect Le Corbusier – die van het Philips Paviljoen op de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel.

Het is een bijzonder fascinerend gebouw, helemaal van beton en daarom kil en onpersoonlijk van binnen. Maar op de buitenkant raakte ik maar niet uitgekeken, daar op die heuvel net buiten het onaanzienlijke dorpje Ronchamp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s