Het Venetië van Donna Leon

Venetië in 2015

De verveling slaat af en toe in volle hevigheid toe doordat de coronacrisis maar blijft duren. Om de saaiheid van het leven te lijf te gaan en om het gemis van onze gebruikelijke stedentrips te compenseren, heb ik onlangs de boeken van detective-schrijfster Donna Leon weer eens van de plank gehaald en afgestoft.

Een voor een en chronologisch herlees ik nu de avonturen van commissario Brunetti. En dat helpt inderdaad tegen de sleur. Maar daarentegen voedt dit het gemis van rondlopen in steden als Venetië juist volop.

Donna Leon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s