Image

Kunst in verwarring

Waar we dit kunstwerk van Joseph Beuys ooit gezien hebben? Ik weet het met de beste wil van de wereld niet meer. Wat ik wel weet is dat ik er een paar dagen over heb lopen piekeren. Ik wist niet ik er van moest vinden, van deze VW-bus met daarachter een aantal sleetjes met daarop dekentjes gebonden.

Een paar dagen geleden zag ik deze foto op Twitter, en opnieuw raakte ik er enigszins door in verwarring. Enfin: als de bedoeling van kunst is om de kijker aan het denken te zetten, dan is Beuys daar bij mij aardig in geslaagd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s