Image

Geen Bow Wow Wow maar Manet

Toch raar hoe het geheugen af en toe werk. Dit negentiende eeuwse schilderij hangt in The Courtauld Galery in het Somerset House in London. Het is geschilderd door de impressionist Edouard Manet, en was destijds nogal controversieel vanwege het beetje bloot dat er op te zien is.

Maar het enige waaraan ik moest denken toen ik dit schilderij zag afgelopen zaterdagmiddag, was de Engelse popgroep Bow Wow Wow. Vanwege de hoes van hun debuutelpee ‘See Jungle’ uit 1981, waarop een remake van dit beroemde schilderij te zien is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s