Rechtszaak om Electric Avenue in Brixton


De Engelse zanger Eddy Grant is een rechtszaak begonnen tegen Donald Trump, lees ik hier. De voormalige president van de VS had zonder toestemming het nummer ‘Electric Avenue’ van Grant gebruikt in een reclamespotje.

De straat waar dit nummer uit 1982 naar vernoemd is, ligt in de Engelse wijk Brixton en is onderdeel van de beroemde Brixton Market. Het was destijds de eerste elektrisch verlichte marktstraat van Engeland, vandaar de naam.

Toen we een paar jaar geleden een stadwandeling door de multiculti-wijk- bij-uitstek Brixton maakten, zijn we daar uiteraard ook even wezen kijken. Zoals rechtsboven op deze foto (in kleine letters) te zien is.

Eddy Grant – Electric Avenue

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s