Image

Een schattig oud vrouwtje van 28 miljard


Net als de rest van de wereld zag ik op deze foto van koningin Elizabeth een schattig, breekbaar oud vrouwtje van 96. Sinds haar overlijden vorige week worden we overspoeld met niets dan loftuitingen aan haar koninklijke adres.

Daar staan gelukkig hier en daar ook wel enige relativeringen tegenover. Zaterdag via een ingezonden brief in de Volkskrant bijvoorbeeld, waarin de spijker op de kop geslagen wordt. En vandaag in de zeer lezenswaardige column van Peter de Waard.

De meest heldere context bij het overlijden van Her Majesty komt uit de koker van Quote vandaag. Dat brengt in beeld hoeveel kapitaal de Engelse koninklijke familie in de loop der eeuwen bij elkaar vergaard heeft. 28 miljard pond maar liefst.

Dat er dan mensen zijn die met droge vaststellen dat de koningin ‘elk verschil in afkomst oversteeg’, daar kan ik dan met mijn pet niet bij hoor.

One thought on “Een schattig oud vrouwtje van 28 miljard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s