Image

Given the situation, wat betekent dat?


Die verklaring die Liz Truss gisteren voorlas om haar vertrek bekend te maken, zit me niet echt lekker. Het is maar een detail, maar wel een veelzeggend detail. ‘Given the situation’ kan ze niet doen wat ze haar kiezers bedoeld heeft.

Eigenlijk is dit een wel heel erg sterk staaltje van weglopen voor de feiten. De huidige situatie in Engeland, een totaal gebrek aan vertrouwen in de regering en crisis op de financiële markten, is immers het gevolg van haar economische plannen.

Met andere woorden: ze is er zelf verantwoordelijk voor. Maar ze weigert die verantwoordelijk te aanvaarden. Sterker nog: kennelijk staat ze nog steeds achter haar plannen. Dan moet je toch wel een bord voor je kop hebben. Of niet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s