Image

Ook mijn jeugd wordt nu (deels) gesloopt

Dat alles van waarde in Helmond weerloos is – als het om gebouwen gaat tenminste – is me al decennia lang duidelijk. Veel van de wat oudere en fraaie gebouwen in deze stad zijn de afgelopen jaren gesloopt.

Nieuw is nu dat er nu ook gebouwen uit mijn jeugd gesloopt worden. Zoals deze gezichtsbepalende flat uit de jaren zestig aan de Bakelsedijk, in de wijk waar ik mijn basisschooltijd heb doorgebracht: Helmond-Oost. Of zoals wij het toen (en nu meestal nog steeds) noemden, de Pronto.

One thought on “Ook mijn jeugd wordt nu (deels) gesloopt

  1. Lindberghplein stond al jaren op de slooplijst. Nu dan eindelijk. Benieuwd wat er terug komt op een mooi plekje.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s