Image

Op het strand van CadzandLekker nummer dit, uit 2008. Ik kende het niet maar kwam het onlangs tegen in een Nederhop-playlist op Spotify. De sample in het begin van het nummer vond ik bijzonder intrigerend, eveneens een voor mij onbekende track.

Maar daarvoor is internet ooit bedacht. Binnen een halve minuut was ik er achter dat het een stukje is uit een nummer van de Belgische zangeres Anja, Op het Strand van Cadzand, uit 1969 of 1970 – de bronnen lopen daarover uiteen.

Zonder de sample van dit nummer te kennen had ik het al na drie seconden weggezapt – het begin is zeer matig. Maar rond de 45e seconde veranderen het tempo en het karakter van het nummer plotseling en vrij drastisch. En blijkt Anja probleemloos te kunnen tippen aan al de beroemde Franse zuchtmeisjes uit de jaren zestig.

Wat er van Anja geworden is, daarover zwijgt het internet trouwens in alle talen


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s