Image

Nachtmerries van brutalisme?

Er zijn mensen die nachtmerries krijgen van brutalisme in de architectuur. Die vinden al dat gedweep met beton maar niks en die raar golvende rondingen afschuwelijk lelijk. Vooral omdat het hen doet denken aan de eenheidsworst die in Oost-Europa tijdens het communisme de boventoon voerde in de woningbouw.

Eerlijk gezegd heeft het bij mij ook een tijdje geduurd voordat ik ook de fraaie kant van deze vorm van architectuur ben gaan ontdekken. Dat komt onder meer door de zeer informatieve en verhelderende manier waarop op dit weblog, Oostblog, daar uitleg over wordt gegeven en voorbeelden zijn verzameld.

Dit gebouw uit 1986 in Almaty in Kazachstan bijvoorbeeld. Dat heeft toch ook wel iets? Ik hoor het u al denken: je zult er maar wonen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s