Image

Over kunstwerken zoals bruggen, tunnels en viaducten

Toen ik (lang geleden) net bij de krant werkte, had ik eens een gesprekje over de aanleg van een nieuwe weg in Helmond, de Rochadeweg vermoed ik. In dat gesprek ging het op een bepaald moment tot mijn stomme verbazing over de kunstwerken die in die weg moesten komen.

Mijn vraag daarover aan de toenmalige wethouder, PvdA’er Jan van der Zanden, zorgde voor een schaterlach bij hem. ,,Kunstwerken? Wegenbouwers hebben het daarover als ze bruggen, tunnels en viaducten bedoelen”, was het antwoord. ,,Niet over beelden of schilderijen, hoor.”

Toen ik vanochtend deze passage las in onze krant moest ik uiteraard meteen terugdenken aan dat gesprekje en begreep ik de verwarring volkomen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s