Image

The Dead Don’t Die, een fraaie ode aan de B-film

Als we het dan toch over zombies hebben (zie dit bericht over Demented Are Go), regisseur Jim Jarmusch maakte niet alleen een film over vampiers, hij heeft er ook een gemaakt over – jawel – zombies. The Dead Don’t Die, heet deze film uit 2019.

Nota bene met gerenommeerde acteurs als Tom Waits, Iggy Pop, Chloë Sevigny, Bill Murray, Tilda Swinton, Rosie Perez, Selena Gomez en Adam Driver.

Het was even doorzetten gisteravond, toen ik er naar zat te kijken. Maar gaandeweg blijkt dat het vooral een ode is aan al die voor een appel en een ei gemaakte B-films uit de jaren vijftig en zestig. Hoofdrolspelers Driver en Murray acteren zelfs in de trage, houterige stijl die kenmerkend is voor die films. En dat maakt het een hele aardige film.

Een aparte credit verdient de de titelsong van Sturgill Simpson, een prachtig nummer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s