Carnavalsasfalt

Prachtig woord, carnavalasfalt -en het denkt de lading ook nog eens prima. Vanavond discussieert de Eindhovense gemeenteraad hierover: moet er wel of niet tijdelijk asfalt aangelegd worden op de Vestdijk, om een nog geen drie uur durende optocht mogelijk te maken, à raison van 50.000 euro.

Een deel van de raad is tegen, een ander deel ziet er weinig bezwaren tegen. Opvallend: de meningen binnen de Eindhovense coalitie van VVD, GroenLinks, PvdA en CDA zijn verdeeld. De VVD geeft groen licht, GroenLinks is fel tegen. En daarmee is de discussie over dit onderwerp meteen de eerste serieuze test voor deze coalitie.

Die coalitie wordt vanavond nog verder op de proef gesteld, als het gaat om de plannen van verkeerswethouder Monique List van de VVD om de fileproblemen tussen Helmond, Nuenen en Eindhoven op te lossen. Daarbij sluit ze de aanleg van nieuwe wegen niet uit, net als haar partijgenoot, verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat. Ook hier is GroenLinks fel op tegen.

Kan een interessant avondje worden, in de raadszaal van het Eindhovense stadhuis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s