Image

Jaren praten. Oplossingen? Hó maar


Er wordt al jaren over gepraat aan allerhande bestuurstafels in deze regio en ook in Den Bosch, op het Provinciehuis. Maar ondanks al dat oeverloos overleg zijn onze bestuurders er tot op heden nog niet in geslaagd een oplossing te vinden voor de verkeersproblemen waar het autoverkeer in het Helmondse deel van Zuidoost-Brabant in de spits vrijwel dagelijks mee te maken heeft.

De oorzaak? Daar kun je een hele boom over opzetten, natuurlijk. Zelf houd ik het op deze reden: het onvermogen bij veel bestuurders om het algemeen en gemeenschappelijk belang te laten prevaleren boven het eigen, lokale belang.

Als de hierboven in het krantenartikel opgeschreven verwachting uitkomt, gaan de huidige plannen voor de N279 tussen Veghel en Asten binnen een paar weken de prullenbak in. En zijn we weer terug bij af, bij het moment een jaar of tien geleden dat het vorige plan om de verkeersstructuur ingrijpend te verbeteren aan diggelen ging.

En wat ik daar van vind? Het antwoord laat zich raden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s