Image

The name of this band is Talking Heads


Op Twitter zag ik deze week een hele serie foto’s die gemaakt zijn in 1977 in New York, in de popzaal CBGB’s. Behalve foto’s van de Ramones, de Cramps en Blondie zat ook deze van de Talking Heads erbij.

Ik vind het een prachtige foto – zwart/wit inderdaad – omdat-ie de intensiteit van de muziek van deze band zo mooi weergeeft. Ook natuurlijk een beetje omdat ik al jaren fan ben van deze band, dat spreekt.

De Talking Heads zijn uit elkaar inmiddels, al maakt zanger David Byrne wel nog steeds fraaie muziek. De Cramps zijn gestopt na de dood van zanger Lux Interior. De oorspronkelijke Ramones-leden zijn alle vier overleden. Alleen Blondie bestaat nog, deels in de originele bezetting.

De tijd schrijdt voort. Inderdaad.

Van CBGB’s is trouwens ook niks meer over, zagen we een paar jaar geleden toen we in New York waren. Er zit nu een hippe kledingwinkel in dat pand. Hip was CBGB’s trouwens ook, dat wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s