Image

Wel of geen broodje aap?


Even dacht ik de altijd zeer lezenswaardige column van Peter Middendorp in de Volkskrant op een Broodje Aap te zijn gestuit. Maar snel even zoeken op internet leverde snel de bron voor deze kostelijke anekdote op. Het zal dus wel waar zijn.

Rare is alleen dat er nauwelijks andere media zijn die het verhaal ook vermeld hebben, alleen een andere Belgische krant.

Een zoektocht in het Engels levert meer resultaten op. Een aantal Britse kranten brengt het nieuws ook. Daarin staat ook de naam van de suppoost van dit Russische museum, Aleksandr Vasiliev. In een interview met de website Art News geeft hij zelfs tekst en uitleg over zijn daad.

Toch blijft het een beetje wringen: is het waar of is het niet waar, is het verzonnen door een geinponem of niet? Mijn gevoel zegt van niet, al kun je met alleen gevoel natuurlijk geen nepnieuws ontmaskeren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s