Image

Tranen met tuiten (soms) bij Weird Al Yankovic

Rechts Weird Al zelf, links Daniel Radcliffe in de film

Het verhaal heeft weinig om het lijf. Bij vlagen wordt er niet al te best geacteerd. En de plot is flinterdun. Maar verder is het een prima film hoor, Weird: The Story of Al Yankowic.

Weird Al is vooral bekend van zijn (soms hilarische) persiflages op bekende popliedjes. Alle bekende namen moeten er wel een keer aan geloven. En soms blijken zijn parodieën zo effectief dat je het origineel niet meer kunt horen zonder aan de parodie te moeten denken en dan in de lach te schieten. Zoals bij ‘Got My Mind Set On You’ van George Harrison: ‘This Song’s Just Six Words Long’, aldus Weird Al.

De verfilming van zijn leven is uiteraard ook een grote parodie, waarin tal van bekende kunstenaars en muzikanten opduiken, vaak voor maar een paar seconden. Madonna, Frank Zappa, Devo, Andy Warhol, Salvador Dali, Wolfman Jack, Divine, Alice Cooper en ga zo maar door.

Briljant is wel deze twist in het verhaal: Nadat Michael Jackon het nummer ‘Eat It’ van Weird Al hoorde, maakt hij daar een geslaagde parodie op. Juist, ‘Beat It’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s