Enjoy Yourself, It’s Later Than You Think

Een van de beste concerten die ik ooit zag, was van The Specials in Brussel, een paar jaar geleden. Dat was net nadat hun zeer succesvolle reunie-cd ‘Encore’ was uitgekomen.

Het was een overdonderend optreden vanwege de geweldige combinatie van aanstekelijke energie, sterke liedjes, maatschappijkritische teksten, jeugdsentiment en muzikaal vakmanschap.

Ik denk er nog vaak aan terug, aan dat concert – net als aan de andere keren dat ik de band zag, in Utrecht en Antwerpen

Het plotselinge overlijden van Terry Hall, 63 en dus veel te jong, raakt me dan ook behoorlijk. Zoals dat ook het geval is bij veel andere muziekliefhebbers, zie en lees ik op de sociale media. Hij laat veel mooie en vooral betekenisvolle muziek achter, dat wel.

2 thoughts on “Enjoy Yourself, It’s Later Than You Think

 1. Op 9 september 1979 gingen we naar New Pop in Rotterdam. Daar zouden the Specials spelen. Gangsters was net verschenen op single en we vonden het een fantastisch nummer. Het optreden was een grote chaotische happening. Het publiek en de band vierden samen een vrolijk opzwepend feest, met een serieus randje. Onze meegereisde vriend Steve uit Coventry, had met Terry Hall op de lagere school gezeten. Hij regelde dat we na afloop van het concert met de hele band op de foto mochten. Supertrots op die foto. Het bericht van Terry Halls overlijden deze week kwam erg hard binnen.

  Like

  1. Wat een leuk verhaal, Harry! Dat kende ik nog niet. Toeval(?) wil dat ik de foto gisteravond ook nog bij Wilbert Kivits op Facebook zag staan. Prachtig tijdsbeeld!

   [cid:93844442-13be-44c3-874b-499848a4daba] ________________________________

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s