Only lovers left alive


Deze week de film ‘Only Lovers Left Alive’ zitten kijken, een film van regisseur Jim Jarmusch. Maker van een hele reeks pareltjes, zoals ‘Stranger Than Paradise’, ‘Down By Law’, ‘Mystery Train’, ‘Night On Earth’, ‘Dead Man’ en ‘Ghost Dog’. Allemaal films met een mooi verhaal, prachtig gestileerde beelden en heerlijke, bijpassende muziek. Deze film past wel in dat rijtje.

Ik had de film lukraak aangezet, en was er ook niet op voorbereid (spoiler alert) dat de hoofdrolspelers vampiers zijn, dus dat was wel even schrikken. Een van de hoofdrolspelers worstelt enorm met zijn vampirisme. Dat op een gegeven moment het nummer ‘Can’t Hardly Stand It’ van rockabilly-veteraan Charlie Feathers klinkt, is dan ook beslist geen toeval.

Bij Jarmusch zit ‘et em ook vaak in de details. Als de ene vampier, Tom Hiddleston, tijdens een slapeloze nacht aan de andere voorstelt om in hun woonplaats Detroit een rondje te gaan rijden en dan ook het Motown-museum aan te doen, is het antwoord van Tilda Swinton: ‘I like Motown, but I’m more a Stax kinda girl’.

Kijk.

Charlie Feathers – Can’t Hardly Stand It

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s