Image

Double Barrel, een hit uit 1971

Een van de eerste singles waarvan ik me bewust kan herinneren dat ze verschenen, is deze ‘Double Barrel’ van Dave (Barker) en Ansel Collins, uit 1971 – toen ik 9 jaar oud was dus.

Deze clip had ik nog nooit gezien dacht ik (dat blijkt niet zo te zijn, trouwens. Maar dat was ik vergeten), en zou nu absoluut niet meer door de beugel kunnen denk ik. Maar het nummer staat nog steeds als een huis.

Ansel/Ansell/Ansil Collins speelde de afgelopen decennia op heel wat reggaeplaten mee als toetsenist. Dave Barker maakte fantastische muziek met onder andere Lee Perry en treedt nog steeds regelmatig op. Hij heeft ook nog steeds volop energie, zag ik in onderstaande clip.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s